Blog
Aşınan Diş Minesi Nasıl Tedavi Edilir?
Diş minesi dişlerin dış yüzeyini fiziksel ve kimyasal zararlardan koruyan oldukça sağlam bir tabakadır. Son derece serttir ve vücuttaki en sert doku olarak kabul edilir. Öyle ki kemikten daha dayanıklıdır. Temel işlevi dişleri çeşitli kimyasallara, yiyeceklere ve içeceklere karşı korumaktır. Ancak bu süreçte diş minesinin aşınması ve yıpranması kaçınılmaz olabiliyor. Diş minesi bir kez aşındığında kendini onaramaz. Aşınan diş minesi tedavisi dişlerin durumuna bağlı olarak farklı prosedürleri (kuron, köprü, kaplama, vb.) gerektirebilir.
Diş Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dişlerinizi profesyonel olarak beyazlatmak gülüşünüzü tasarlamak ve özgüveninizi artırmak için son derece etkili bir prosedürdür. Dişler beyazlatma işleminden hemen sonra renk değişimine ve lekelere karşı özellikle hassastır. Bu nedenle özellikle ilk 48 saat içinde diş beyazlatma sonrası dikkat edilmesi gereken bazı önemli faktörler vardır.
Diş Hassasiyeti Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Yaş ilerledikçe veya bazen daha genç yaşlarda birçok insan sıcak, soğuk, baharatlı veya asidik yiyecek ve içeceklere karşı diş hassasiyeti yaşayabilir. Dünya genelinde yetişkinlerin yaklaşık %68'i bu durumdan muzdariptir ve bu rahatsızlığa "dental hiperestezi" denir. Kadınlar, erkeklere kıyasla daha duyarlı olabilir. Dişlerinde aşırı hassasiyet hissedenler diş hekimlerinden yardım almalıdır.